Menü
Baleseti sebészet és kézsebészet magánrendelés Nyíregyháza lézeres benőtt köröm műtét, ránctalanítás, anyajegy, fájdalmas térd, váll, kéz, hónalji izzadás kezelése, Dupuytren, tetoválás eltávolítás
Baleseti sebészet és kézsebészet magánrendelés Nyíregyháza

Gyakori kérdések

Milyen kezelési módszerei ismertek a teniszkönyöknek?

A teniszkönyök sokszor visszatérő, néha igen nehezen kezelhető elváltozás. Többféle kezelése lehetséges: fizikoterápia, NSAID szedése, gipszrögzítés, helyileg adott szteroidos injekció, illetve újabban saját vészérummal (Drakula terápia, PRP kezelés), műtét. A teniszkönyök kezelési mindig egyénre szabott (korábban alkalmazott terápia, foglalkozás, előfordulás idedeje, stb.).

Milyen ráncok tüntethetőek el botulinum toxinnal?

Szem körüli szarkalábak, homlok területén, ill. glabella területén ún. mérgesráncok

Benőtt köröm műtét fájdalmas-e?

A benőtt köröm műtétet vezetéses érzéstelenítésben végezzük el, ilyenkor a lábujj tövéhez adott érzéstelenítő oldattal az érintett lábujj teljes fájdalommentességét érjük el. Maga az injekció adása kellemetlenséggel jár, de ezt követőn, illetve még néhány óráig fájdalom nem érezhető. Célszerú az érzéstelenítő injekció megszűnése előtt szájon át fájdalomcsillapító tablettát bevenni.

 

A Drakula terápiával (PRP-kezelés) végzett injekciós kezelés mennyire tartalmaz testidegen anyagot?

A PRP-kezeléssel (Drakula terápia) végzett injekciós kezelés (fájdalmas váll, térd, teniszkönyök, íngyulladások, arcfiatalitás) 100%-osan saját vérrel történik, biológiai, hozzáadott anyagot nem tartalmaz.

Ganglion előfordulhat-e ujjon?

Igen, előfordulhat, ilyenkor vagy a kéz kisízületeiből indul ki, vagy a tenyéri felszínen a hajlítóín ínhüvelyén.

A kimetszett anyajegy szövettani vizsgálata fontos-e?

A kimetszett anyajegyett minden esetben kötelező szövettani vizsgálatra kötelezőelküldeni, ez meghatározza a további teendőket is (sz.e. megfigyelés, szélesebb kimetszés). Szövettani vizsgálat ára: 6000 Ft/1 minta.

Mennyibe kerül a Dupuytren kontraktúra kezeléséhez használt injekció?

Az injekciós kezeléshez szükséges injekciót vizsgálatot követően recepre felírjuk, majd azt a gyógyszertárban előzetes megrendelést követően kell kiváltani. Az ára gyógyszertáraktól függ, olyan 205-210 ezer forint körül van (sajnos a TB nem támogatja).

Mikor kell gondolnom csuklótáji alagút-szinrómára?

Csuklótáji alagút-szindróma leggyakoribb tünete a I-III-as ujj és a IV-es ujj oldalsó felének a zsibbadása, a kéz erőtlenné, gyengévé, fáradékonyabbá válik, később a hüvelykujjpárna izmai sorvadnak. Jelegzetes panasz a betegek éjszakai fájdalma, amelytől nem tudnak aludni, nehezen elviselhető.

Kapcsolat

Tel: +36-30/3096724, 70-3497053
     
E-mail: sztanyii@freemail.hu


Nyíregyháza, Nyíregyháza, Bujtos utca 15.


Nyitvatartás:
Telefonos előjegyzés alapján