Kapcsolat

Tel: +36-30/3096724, 70-3497053
     
E-mail: sztanyii@freemail.hu


Nyíregyháza, Nyíregyháza, Bujtos utca 15.


Nyitvatartás:
Telefonos előjegyzés alapján
 

Drakula-terápia, PRP

PRP-kezelés alkalmazási lehetőségei:
-fájdalomcsillapítás

-sportsérülések

-sportolók rehabilitálása műtét után

-fájdalmas váll, befagyott váll

-Achilles peritendinitis

-krónikus könyöktáji fájdalmak (teniszkönyök, golfkönyök)

-térd: pocsérülés, szalagsérülés

-boka: porcsérülés, szalagsérülés

-oszteomalácia

-degeneratív arthritis

-plantaris fascitis

-

A beadott anyag (PRP) minősségét garantáljuk!

Az emberi szervezet saját anyagát: a vért már több évtizede használják gyógyításra az orvostudomány különböző területein. 
A régi, jól bevált immunerősítés mellett az utóbbi években világszerte jó eredményeket értek el a páciens 10-20 milliliternyi saját vérének lecentrifugálásával keletkező plazmának (PRP) a sérült, beteg testrészbe történő visszainjekciózásával. Különböző ízületek, inak, porcok, csontok krónikus kopásainak, gyulladásainak, sportsérüléseinek (csonttörés, izomszakadás, zúzódás), fájdalmainak kezelésénél kiemelkedő eredmény várható.
 
Még ettől is jelentősebb az a különleges hatása, hogy az ízületeket borító porcfelszínek sérülése, ill. kopásos-, arthrosisos panaszok esetén az ízületbe visszainjekciózott sajátvér-kivonatban található ún. növekedési faktor a legtöbb esetben teljesen új porcfelület kialakulásának folyamatát indítja el.

Arcon fokozza a kötőszöveti sejtek működését, csökkenti a ráncokat, bőr feszességét, turgorát fokozza, arcfiatalítás természetes módja.
 
Az eljárás népszerűségének legfőbb titka, hogy mellékhatások nélküli, hiszen 100 % -ban antiallergén anyagot: a páciens saját vérének alkotóelemét tartalmazza. Kedvező az is, hogy a kezelésekhez nem szükséges kórházi tartózkodás, a szakorvosok által szükségesnek tartott injekciókat járóbetegként igénybe lehet venni.
 
Szakorvosi vizsgálat dönt arról, hogy a páciensnél alkalmazható-e az eljárás.
Leggyakoribb kezelési területek: csípő, térd, Achilles-ín, váll, könyök, csukló.

Arcfiatalítás PRP-kezeléssel.
Drakula-terápia, PRP-kezelés

Új módszer a fájdalmas ízületi panaszok kezelésére

Leggyakoribb mozgásszervi panaszok közé tartozik a váll, a könyök és a térd ízületeinek krónikus fájdalma, mozgásbeszűkülése, terhelési nehezítettsége. Az ízületi panaszokat az ízületi porc krónikus gyulladása, porcfelszín pusztulása (porckopás) és az ízületet alkotó egyéb elemek következményes bántalma okozza. Ezen állapotok a beteg hétköznapi életét megnehezítik, életminősségét lényegesen rontják. A saját vérszérummal, trombocitadús plazmával történő kezelés a szépségiparban már régen elterjedt (lásd. Drakula-terápia, arcfiatalítás, ráncfeltöltés, PRP-kezelés), a szintetikus anyagokkal szemben lényegesen több előnnyel jár: nem testidegen, hanem saját anyag, allergiás reakciót nem okoz, tartósabb hatású, hosszabbtávú eredmények jobbak, panaszok csökkenése tartósabb. A saját vérszérummal való kezelés alkalmazható térd, váll, boka, könyök, csukló és az ujjak ízületeinek krónikus fájdalmainak csökkentésére, porckopásos panaszok enyhítésére, kezelésére, sérülés utáni regenerációra, teniszkönyök, golfkönyök, reumás panaszok, ínhüvelygyulladások csökkentésére. A PRP-kezelés (Drakula terápia) alkalmával néhány milliliter vért leveszünk a betegtől, ezt megfelelő módon kezelve, speciális steril egyszer-használatos eszközökkel trombocita dús plazmát nyerünk, majd az így kapott anyagot  a fájdalmas területbe, ízületbe injekcióval beadjuk. A eredmény kialakulása kissé lassabb, mint az egyéb anyagoké (szteroid, szintetikus ízületi porcpótlók), azonban lényegesen tartósabb, jobb, biológiai (saját). A PRP-kezelést meg kell ismételni 6 hét múlva még 2 alkalommal,  majd fél-1 évenként a fenntartó kezelést. 

Figyelem: a beadott anyag minőségét garantáljuk (trombocitadús plazma). Nem szabad megelégedni a bizonyos rendeléseken beadott olcsó, minőséget nem garantáló anyaggal (itt csak a centrifugált plazmát adják be, ami nem tartalmaz vazoaktív anyagokat, így tulajdonképpen senmmit nem ér a kezelés)

 

 Drakula-terápia, PRP-kezelés folyamata:

                                                     

1.) Vénából zárt rendszeren keresztül vérvétel

2.) Speciális csőben a vér centrifugálása

3.)Az így elkülönült véralkotókbó trombocitadús plazmát készítünk, amelyet rázógéppel homogenizálunk

4.) A kapott trombocitasdús plazmát (PRP) a kezelni kívánt ízületbe, területbe adjuk